Algebehandling og imprægnering af dit hjem

Professionel flise imprægnering

Algebehandling og imprægnering af dine udendørsarealer – giv bygningerne nyt liv

Er din facade eller dine fliser blevet dækket af alger og snavs? Det kan være frustrerende at se på og kan også skade overfladen på længere sigt. At din facade, fliser, træterrasse og andre udendørsområder blive dækket af alger, mos, flisepest og snavs med tiden, er noget mange oplever. Dette kan føre til skader og forringet holdbarhed på de angrebne områder. Heldigvis er der nogle enkle trin, du kan tage for at rense dine udendørsarealer og beskytte dem mod fremtidige skader, samtidig med at du forlænger levetiden. Vi vil gerne dele lidt ud af vores erfaringer. Nedenfor finder du nogle af de vigtigste punkter, for dit gør-det-selv algebehandling, facade- og fliserens projekt, af udendørsarealerne og efterfølgende imprægnering.

Hvad er alger, og hvorfor er de skadelige for dine udendørsområder?


Alger er små, primitive planter, der trives i fugtige, skyggefulde områder. De kan nemt vokse på din facade, fliser og andre udendørsområder, hvis de får nok fugt og sollys. Over tid kan alger dække hele overfladen og give den en grøn eller sort farve. Udover at det vil få dine bygninger til at se beskidt ud udefra, kan det også føre til skader på overfladen.

Alger kan forårsage skader på dine udendørsområder ved at trænge ind i små revner og sprækker i overfladen. Når algerne vokser, kan de udøve pres på overfladen, hvilket kan føre til revner og forværre eventuelle eksisterende skader. Desuden kan alger øge risikoen for skridsikkerhed, da de kan gøre overfladen glat og farlig.

Før og efter - afrensning af fliser med algebehandling og afrenser. Efterfølgende imprægnering.

Hvornår skal man udføre algebehandling, facade- og fliserensning?


Det bedste tidspunkt at udføre algebehandling, facade- og fliserensning er om foråret eller sommeren, når vejret er varmt og tørt. Dette sikrer, at overfladerne tørrer hurtigt og forhindrer yderligere algevækst. Hvis man har alvorlige algeproblemer, kan det være nødvendigt at udføre rengøringen flere gange om året for, at holde overfladerne rene og beskyttede.


Hvilke fordele er der ved algebehandling, facade- og fliserensning?

Der er flere fordele ved at få udført algebehandling, facade- og fliserensning, herunder:

 • Forbedret udseende af ejendommen
 • Forlænget levetid for materialerne
 • Forhindre spredning af alger til andre områder
 • Forhindre skridsikre overflader
 • Forbedret værdi af ejendommen

Hvordan behandles alger?

Neutralon algemiddel 25 l

Der er flere forskellige måder at behandle alger på, herunder brug af behandlingsprodukter , der er målrettet behovet eller en mere miljøvenlig metode, som brug af varmt vand i kombination med højtryksrenser og rette tryk. Den rigtige metode, vil afhænge af overfladen og graden af algevækst. Det er vigtigt, at vælge en metode, der er effektiv og samtidig skånsom mod materialerne og miljøet. Vi anbefaler altid miljøgodkendte behandlingsprodukter til afrensning.

Materialer:

 • Højtryksrenser
 • Håndpumpe
 • Handsker
 • Sikkerhedsbriller
 • Rengøringsbørste eller stiv kost

Hvordan udføres algebehandling af dine udendørsområder


Algebehandling er en enkel og effektiv måde at slippe af med alger på dine udendørsområder.  Algebehandlingsmidler er let tilgængelige og kan købes flere steder, og det er ofte billigere end at ansætte en professionel til at gøre det for dig. Det skal dog nævnes, at selvom man selv kan udføre algebehandling, facade- og fliserens, kan det være en god idé at overveje professionel hjælp. En professionel kan sikre, at opgaverne udføres efter retningslinjerne og har specifik erfaring, så du får det allerbedste resultat.

Før du påfører algebehandlingsmidlet, skal du sørge for at rengøre overfladen grundigt for snavs og andet materiale, der kan blokere midlets effektivitet. Brug en højtryksrenser eller en almindelig slange til at skylle overfladen ned. Sørg for at fjerne eventuelle blade og grene, der ligger på overfladen, da de kan påvirke produktets effektivitet.

Når overfladen er ren, skal du påføre algebehandlingsmidlet jævnt over hele området. Følg vejledningen på midlet nøje, da forskellige produkter kan have forskellige anvendelsesinstruktioner. Sørg for at bruge passende beskyttelsesudstyr, som handsker og beskyttelsesbriller, når du påfører midlet og vælg altid et miljøgodkendt produkt.

Efter at have påført midlet, skal du lade det virke i henhold til instruktionerne. Det er ikke nødvendigt med efterskylning, da størstedelen af algeprodukter i dag, er miljøgodkendte. Det kan i visse tilfælde, hvor begroningerne er slemme, kræve gentagne påføringer for, at opnå det ønskede resultat.


Hvad er alger på facader, træværk og tag?

Effekten af tagrens - før og efter

Facaden på din bygning kan blive dækket af snavs, lav og forskellige typer alger over tid. En særlig type alge, der ses på bygninger og murværk er lav eller røde alger. Lav og mos kan beskadige tagsten og murværk, hvis det vokser på disse overflader. Når lav vokser på tagsten, kan det absorbere fugt, som kan føre til skade og nedbrydning af tagstenene. Hvis lavet vokser på murværk, kan det også føre til nedbrydning og beskadigelse af bygningens struktur.

Hvordan renses alger på facader, træværk og tag, på dit hjem


En grundig rensning af facaden kan hjælpe med at forlænge dens levetid og forbedre dens udseende. Der er flere måder at rense facaden på, afhængigt af dens materiale og graden af snavs.

Hvis din facade er lavet af mursten, kan en højtryksrenser være effektiv til at fjerne snavs og andet uønsket begroninger. Brug en rensebørste eller en stiv kost til at arbejde med det genstridige snavs. Hvis din facade er lavet af træ, kan et miljøgodkendt renseprodukt og varmt vand være det bedste valg for, at undgå beskadigelse. Hvis din facade er dækket af maling, skal du sørge for at bruge et produkt, der ikke vil beskadiger malingen.

Facade behandlet med imprægnering

Hvad er er alger på fliser og hårde overflader?


Flisepest er et velkendt problem hos de fleste private boligejere og er en tilstand, hvor små sorte pletter eller pletter af alger begynder at danne sig på overfladen af fliserne. Flisepesten opstår normalt på steder, hvor der er høj luftfugtighed og skygge, såsom på nordvendte terrasser eller i skyggefulde hjørner af indkørsler. Flisepest er ikke kun et kosmetisk problem, det kan også føre til forringelse af flisernes levetid. Hvis du allerede har flisepest, er det vigtigt at få det behandlet så hurtigt som muligt for, at minimere skaderne.


Rengøring af fliser og andre hårde overflader

Fliser og andre hårde overflader kan også blive dækket af snavs, alger og flisepest over tid. En grundig rensning kan hjælpe med at forbedre deres udseende og forhindre skader på overfladen. Brug en højtryksrenser til at rense fliser og andre hårde overflader. Sørg for at bruge den rigtige dyse og et korrekt tryk, for, at undgå at beskadige overfladen. Hvis du støder på genstridigt snavs, kan du bruge en rensebørste eller en stiv kost for at arbejde det væk. Tilfør eventuelt et miljøgodkendt produkt, der kan hjælpe med at fjerne flisepest, ved at fjerne alger, mos og flisepest på overfladen af fliserne.

Efterfølgende imprægnering og hvorfor det er vigtigt


Imprægnering kan hjælpe med at forlænge levetiden og forbedre udseendet af dine udendørsarealer ved at beskytte dem mod vand og andre former for skade. Imprægnering fungerer ved at skabe en beskyttende barriere på overfladen, der forhindrer vand og snavs i at trænge ind og forårsage skade. De professionelle produkter til imprægnering af overflader, er specialdesignet og udviklet til at gøre overfladen modstandsdygtig overfor vand, skidt og andre uønskede begroninger.

De fleste professionelle imprægneringer er diffusionsåbne, således vand ikke trænger ind gennem overfladen, men stadig er åben for at fugt kan trænge ud.

Når du anvender et imprægnering, skal du sørge for at følge vejledningen nøje. Påfør midlet jævnt over hele overfladen, og sørg for at dække alle overflader ens og grundigt. Lad midlet tørre i henhold til instruktionerne, og påfør eventuelt en anden gang for, at opnå det ønskede resultat.

Imprægneret mur

Konklusion

At udføre algebehandling, facade- og fliserensning samt efterfølgende imprægnering af dine udendørsarealer kan hjælpe med at forbedre deres udseende og forlænge deres levetid. Det er vigtigt at rense overfladen grundigt, inden du påfører algebehandlingsmidlet, og at vælge den rigtige tilgang til henholdvis facaden, fliserne og tag, for at opnå det bedste resultat.

Imprægnering kan også være en vigtig del af vedligeholdelsen af dine udendørsarealer, da det er med til at beskytte mod vand og andre former for uønskede begroninger.

Vi anbefaler altid at benytte miljøgodkendte produkter til de forskellige processer. Det er også muligt at benytte en højtryksrenser tilsluttet varmt vand, for en miljørigtig tilgang til rens af facader, fliser og andre overflader. Sørg for at bruge korrekt dyse og et juster trykket, så det passer den enkelte overflade. Dette for at undgå eventuelle beskadigelser under afrensningsprocessen.

Behandling Rala TechBehandling Rala Tech
Før og efter afrens, algebehandling og imprægnering.
Er det sikkert at påføre algebehandlingsmidler på mine udendørsarealer?

Ja, hvis du følger vejledningen på midlet nøje og bruger passende beskyttelsesudstyr.

Hvordan kan jeg beskytte mine planter og blomster under algebehandling og facade- og fliserens?

Det kan være en god idé at dække planter og blomster til med plastik eller et tæppe for at beskytte dem mod behandlingen.

Hvordan kan jeg rense min facade, hvis den er dækket af maling?

Brug et rengøringsmiddel, der er designet til at beskytte malingen.

Hvordan kan jeg forhindre algevækst på mine udendørsarealer?

Regelmæssig vedligeholdelse, herunder rengøring og imprægnering, kan hjælpe med at forhindre algevækst.

Hvor ofte skal jeg udføre algebehandling og imprægnering af mine udendørsarealer?

Det afhænger af flere faktorer, herunder miljøet og brugen af området. Følg vejledningen på midlet og overvåg regelmæssigt dine udendørsarealer for at afgøre, hvornår en ny behandling er nødvendig.

Kan jeg selv udføre algebehandling, facade- og fliserensning samt imprægnering af mine udendørsarealer?

Ja, det er muligt at udføre disse opgaver selv, hvis du følger vejledningen nøje og bruger passende udstyr og beskyttelsesudstyr.