Lugter din skraldespand også?

Skraldespandsvasker for at vaske skraldespande effektivt

Har du nogensinde tænkt over din skraldemands arbejdsmiljø? Hen om sommeren bragte DR Fyn bl.a. historien om, hvordan kommunernes forskellige skraldemænd var udsat for sygdom og lugtgener, hvor skraldespandene var fyldte med bakterier og maddiker fra diverse skraldeposer og affaldssorteringer med madrester.

Dette påvirker skraldemænds daglige arbejdsmiljø, hvor de hver dag varetager over 100 skraldespande og bliver udsat for en stor mængde skadelige lugte. Dette er medvirkende til et fysisk dårligt arbejdsmiljø, hvor nye tiltag muligvis kan afhjælpe dette i fremtiden.

Som DR Fyn skriver tilbage i d. 17. juni 2022, så gør denne sommervarme ”skraldet levende og skraldemændene syge”.  Dette skyldes især det øgede fokus på sortering af skraldet, hvor beholderne ikke tømmes så ofte, da flere af produkterne sorteres i op mod tre forskellige beholdere. (Andersen, 2022). Dermed er det et problem der er svært at undgå i løbet af sommeren.

Hos RALA Tech har vi undersøgt hvordan dette problem kan løses både effektivt og tidsbesparende. Efter flere tests og afprøvninger i forskellige miljøer og med forskellige skraldespande er denne skraldespandsvasker kommet til live. Dette er en mobil skraldespandsvasker, hvor store som mindre skraldespande eller beholdere kan løftes op i højden og vaskes effektivt. Dette gælder både almindelige skraldespande og emballagebeholdere.

Denne skraldespandsvasker kan løfte spande i størrelsen optil 1000L og kan spule med 70° varmt vand. Dette vand er tilsat miljøvenligt desinficerende med duft for et fuldendt resultat. Her filtreres vandet på tre niveauer, således vandet kan genanvendes så meget som muligt. Skraldespandsvaskeren løfter både fra små 240L og optil 1000L skraldespande. Her er skraldespandsvaskeren koblet på højtryksanlægget, hvor tryk og vandmængde styres fra.

Ved større container rengøringer er det muligt at rense containeren og vaske den indvendig, hvorefter restvandet kan suges op igen og containeren efterlades tør og ren.  

Skraldespandsvaskeren kan altså dreje skraldespanden i en 180 graders vinkel rundt med et stort tryk, således alt skidt og bakterier forsvinder fra beholderen. Dermed opnås en kraftigere rengøring hele vejen rundt samtidig med trykket bevares rundt på alle kanterne.

Hermed kan denne rengøring af skraldespandene medvirke til en effektiv og professionel rengøring med respekt for de mennesker der håndterer skraldet dagligt og de naboer til lugtene skraldespande.

Skraldespandsvaskeren er tiltænkt private rengøringsordninger eller til industri. Her kan områder som feriecentre, boligforeninger eller plejecentre være ideelle.  

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.