Hvordan fungerer efterisolering?

Isoleringsmaskine

Oplever du også stigende priser på varmeregningen? Vidste du isolering eller efterisolering med papiruld kan være løsningen?

Isolering med papiruld har rigtig mange fordele både i forhold til miljø og isoleringsevne.

Først og fremmest fungerer isoleringsmetoden som et papirulds granulat, der blæses ind på loftet eller i hulmuren, hvor det lægger sig som et tungt og isolerende lag. Her dækker granulatet også alle konstruktionselementerne, kabler og rørgennemføringer samt spær. Hvorefter der isoleres omkring diverse sprækker og ujævnheder, således loftet og hulmuren isoleres optimalt med et jævnt fordelt lag. Hermed opnås en komplet isolering uden huller eller “tomrum” mellem plader f.eks., hvor isoleringen ikke fylder hele pladsen ud og koldt luft kan trænge ind.

Papiruld er produceret af overskuds- og genbrugsaviser, hvor granulatet dermed består af cellulosefibre. Dette granulat er kendetegnet ved at være fugttransporterende, således bygningen er mindre sårbar overfor skimmelsvamp eller råd. Derudover er papiruld ikke brandfarlig pga. saltene i materialet og kan sikre at branden ikke eskalere yderligere, hvis der skulle gå brand i bygningen.

I forhold til skadedyr er papiruld et materiale, der evner at modarbejde skadedyr i at trænge ind, da skadedyrerens slimhinder irriteres pga. saltene og de dermed ikke ønsker at opholde sig i papiruldet.  

Her spares også tid og arbejde når papirulden lægger sig, således der ikke skal bruges manuelle kræfter på fordelingen. Yderligere isoleres der op mod 3-11 gange bedre end ved enten glasuld eller stenuld. Dette er relevant i forhold til isolering af loftet, da det typisk er her varmen forsvinder hen og meget varme går tabt.

I forhold til bæredygtighed er miljøpåvirkningen minimal, da alt papiruld kan genanvendes eftersom det er produceret af genbrugs overskuds- og genbrugsaviser. Dette gælder også ved renovering af huset og nedrivning, hvor papirulden 100% kan komposteres ved bortskaffelse.   

Hos RALA Tech har vi specialudviklet isoleringsmaskinen ISO Power800 for en effektiv og miljøvenlig isolering. Isoleringsmaskinen ISO Power800 er udviklet til at gøre isolering eller efterisolering nem og overskuelig uanset om brugeren er professionel eller gør-det-selv-type. Denne isoleringsmaskine kan både anvendes til papiruld, men også andre isoleringsmaterialer som er egnet til indblæsning. Dermed kan isoleringsmaskinen sikrer en stor fleksibilitet i opgaverne.  

Se mere i videoen herunder.  

Med fleksibilitet for øje er det særdeles relevant at Iso Power800 har en inspektionslem for en visuel kontrol over maskinen i drift. Her kan den trådløse fjernbetjening med fordel anvendes, således ændringer på maskinen kan varetages på afstand for bedst mulig produktivitet og brugervenlighed.

I udviklingen af denne isoleringsmaskine er der taget højde for en optimal driftstid med en simpel opbygning for at sikre færrest mulige komplekse reparationer og stoptider.

Denne isoleringsmaskine kan bygges ind i både trailere eller bil afhængig af behovet. Her oplever RALA Tech at flere kunder, anvender isoleringsmaskinen som erhverv i vinterperioden og højtryksrengøreringer i foråret og sommeren.

Hos RALA Tech tilbydes leasing af en isoleringsmaskine også i bil eller trailer til gode priser.  

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *