Hvorfor er imprægnering vigtigt til murværk?

Imprægnering af murværk

Hos RALA Tech har vi seneste år beskæftiget os med at udvikle imprægneringer, der kan klare mange forskellige opgaver og samtidig uden at skade miljøet omkring eller personen der påfører imprægneringen. Vores Imprægneringer er ikke brandfarlige og der er intet krav om brug om masker, handsker eller briller. Det opfordres dog til at benytte beskyttelse hver gang.   

Men hvorfor er det en god ide at imprægnere? Der er delte meninger omkring hvorvidt murværk skal imprægneres, men grundlæggende kan imprægnering forlænge murværkets levetid mod fugt. 

Da byggeri primært består af organiske materialer, er det afgørende for arbejdet er gjort ordentligt. Dette gælder bl.a. fugearbejdet, hvor cementfugerne kan holde på vandet, og fugten derved kan trænge i murværket. Her det afgørende at fugerne er fyldt ordentligt op.

ikke imprægneret fuge der slipper
Fuge i murværk der slipper

Det er vigtigt at murværket er tørt inden imprægnering påføres, da imprægneringen ellers ikke får ordentligt fat i murværket og dermed giver ikke giver optimal effekt. Hvis overfladen er ordentlig, tør og der kan imprægneres fra start, så kan murværket være beskyttet mod de mange regn timer i Danmark hele året rundt.

En af konsekvenserne ved ikke at benytte imprægnering på murværket er faren for frostskader og tilfælde af fugt indtrængen. Imprægnering er afgørende, hvis jernarmeringen ikke er rustbeskyttet, således murværket ikke springer. Her kan imprægneringen også gøre at alger og mos er forhindret i at gro, da murværket er tørt og dermed er der ingen vilkår for bevoksning.

Ved imprægnering sikres en vandperlende effekt, når regnen rammer muren og forhindrer yderligere vandindtrængning og fugt. Her efterlades overfladen diffusionsåben og imprægneringen trænger dybt for beskyttelse af murværket.  

Fordelen ved at vælge en diffusionsåben imprægnering er at murværket således stadig kan ånde til trods for en vandafvisende ”hinde”. Dermed undgås det at fugt lukkes inde og ødelægger murværket på sigt.  

Der er mange typer af imprægnering på markedet, hvor vi hos RALA Tech udvikler og styrker løbende vores produkter ift. nyeste produktkrav. Vi udvikler imprægneringer, der kan klare opgaver indenfor både fliser, murværk, tag og facader. Nanoteknologien i vores produkter sikrer en absolut aktiv binding i overfladen for bedst mulig beskyttelse i flere år.

Miljøhensynet tydeliggøres når vi hos RALA Tech har stort fokus på at sikre imprægneringerne ikke er brandfarlige eller er skadelige for den der påfører produktet. Vi bestræber os efter at tage ansvar overfor produkterne og sikrer påførerens sundhed og trivsel.  

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.